Ластанған ас тұзын тазарту
Тақырыбы: Ластанған ас тұзын тазарту
Мақсаты: Лабораториялық құралдар және химиялық заттармен жұмыс істей білуді одан
әрі жалғастыру, қоспаны бөлу әдістерін меңгеру.
Құрал-жабдықтар: Лабораториялық штатив, қол штативі, кәрлен табақша, 1-2 сынауық, шыны
түтікше, спиртшам, сіріңке, суы бар стакан, ластанған тұз, сүзгі қағаз, құйғы, құты,
стакан, сынауық қоятын тұрғы.
Практикалық жұмысты орындау барысы:
№ | Жұмысқа нұсқау | Тәжірибенің орындалуы |
1 | Сүзгі қағазды даярлап, оны құйғышқа орналастырыңдар. | |
2 | Стақанға лас тұзды салып, су құйып шыны таяқшамен араластырыңдар. | |
3
| Қоспаны 15-20 сек қойып, тұндырыңдар да тұнбаған бөлігін сүзіңдер. | |
4 | Сүзіндіні кәрлен табақшаға құйып, оны тұрғыға орналастырып, спиртшаммен қыздырыңдар. | |
5 | Алынған кристалдың түсіне назар аударыңдар. |
Қорытынды: