Дымқыл жүннен моншақ дайындау технологиясы.

Облыс: Оңтүстік Қазақстан

Аудан:  Бәйдібек ата

Мектеп:  Ақтау негізгі орта мектебі

Пәні: технология

Пән мүғалімі: Найманбаева Гүлхан Сыдыққызы

Сабақтың тақырыбы:  Дымқыл жүннен моншақ дайындау технологиясы.

Сабақтың мақсаты:  Жүнді өңдеу және жүннен моншақтар дайындау технологиясын меңгерту.

Әдіс-тәсілдер:   «фиш-боун» 2.Ойлан,жұптас,талқыла. Кестемен жұмыс.топтық жұмыс.

қ/сМұғалімніңіс-әрекетіОқушының іс-әрекеті
1Топқа бөлу

Оқушыларды

сурет қиындылары арқылы топқа бөлу

Оқушылар сурет қындыларын құрастыру арқылы топқа бөлінеді.
2Ынтымақтастық атмосферасын құруКарусель ойыны
3 

«Фиш-боун» әдісі

Оқушыларға балық қаңқасы салынған қағаздар таратылады.

«Фиш боун»әдісі бойынша оқушылар балық қаңқасына тақырып бойынша берілген сұрақтарға жауап жазады,бүгінгі сабақтың тақырыбын ашады.
4 

«Ойлан.Жұптас.

Талқыла»

1-топ

«Жүн жасалатын бұйымдар»

 2-топ

«Моншақ» туралы

Берілген тапсырма бойынша ойларын қағазға түсіріп қорғайды.

5Кестемен жұмыс.

Оқушыларға кесте таратылды.

1-топ

«Жүн талшығын» зерттеп  кестеге түсіреді.

2-топ

Өз қиялдарымен түрлі үлгілер дайындап  шығады.

6Сергіту сәті

«Қара жорға» биі

Әуенмен «қара жорға» биін билейді.
7Шығармашылық жұмыс. Практикалық жұмыс

Оқушыларға нұсқау карта таратылады.

Дымқыл жүннен моншақтар жасау.

 

 

 

 

 

 

Рефлексия

«Шығу парағы» стратегиясы

1.Мен не үйрендім?

2.Маған не қиын болды?

3.Нені үйренгім келеді.

 

 

 

 

 

 

 

 

 БағалауОқушылар бағалау шарты юойынша бағаларын сараптап.қорытындылайды.
 Үйге тапсырма

Эссе жазу.