Дымқыл жүннен моншақ дайындау технологиясы.
Облыс: Оңтүстік Қазақстан
Аудан: Бәйдібек ата
Мектеп: Ақтау негізгі орта мектебі
Пәні: технология
Пән мүғалімі: Найманбаева Гүлхан Сыдыққызы
Сабақтың тақырыбы: Дымқыл жүннен моншақ дайындау технологиясы.
Сабақтың мақсаты: Жүнді өңдеу және жүннен моншақтар дайындау технологиясын меңгерту.
Әдіс-тәсілдер: «фиш-боун» 2.Ойлан,жұптас,талқыла. Кестемен жұмыс.топтық жұмыс.
қ/с | Мұғалімніңіс-әрекеті | Оқушының іс-әрекеті |
1 | Топқа бөлу Оқушыларды сурет қиындылары арқылы топқа бөлу | Оқушылар сурет қындыларын құрастыру арқылы топқа бөлінеді. |
2 | Ынтымақтастық атмосферасын құру | Карусель ойыны |
3 | «Фиш-боун» әдісі Оқушыларға балық қаңқасы салынған қағаздар таратылады. | «Фиш боун»әдісі бойынша оқушылар балық қаңқасына тақырып бойынша берілген сұрақтарға жауап жазады,бүгінгі сабақтың тақырыбын ашады. |
4 | «Ойлан.Жұптас. Талқыла» | 1-топ «Жүн жасалатын бұйымдар» 2-топ «Моншақ» туралы Берілген тапсырма бойынша ойларын қағазға түсіріп қорғайды. |
5 | Кестемен жұмыс. Оқушыларға кесте таратылды. | 1-топ «Жүн талшығын» зерттеп кестеге түсіреді. 2-топ Өз қиялдарымен түрлі үлгілер дайындап шығады. |
6 | Сергіту сәті «Қара жорға» биі | Әуенмен «қара жорға» биін билейді. |
7 | Шығармашылық жұмыс. Практикалық жұмыс Оқушыларға нұсқау карта таратылады. | Дымқыл жүннен моншақтар жасау.
|
| Рефлексия «Шығу парағы» стратегиясы 1.Мен не үйрендім? 2.Маған не қиын болды? 3.Нені үйренгім келеді.
|
|
Бағалау | Оқушылар бағалау шарты юойынша бағаларын сараптап.қорытындылайды. | |
Үйге тапсырма Эссе жазу. |